VU medisch centrum als werkgever

VU medisch centrum

VUmc is één van de acht universitair medische centra (UMC) in Nederland en een relatief jonge organisatie in vergelijking met de andere UMC's. In 1964 opende het als het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit zijn deuren en vonden de eerste operaties plaats. In oktober 1966 volgde de officiële opening van het VU ziekenhuis. In 2001 ontstond VUmc door het samengaan van de medische faculteit en ziekenhuis.

De totstandkoming van het ziekenhuis in 1964 werd mede mogelijk gemaakt door de jarenlange steun van Vrouwen VU-hulp. Een organisatie van meer dan 100.000 vrouwen die, met hun speciale VU-spaarpotjes, geld inzamelden voor de opleiding geneeskunde. Het christelijke uitgangspunt verdween in de loop der jaren naar de achtergrond en maakte plaats voor een eigentijdse drijfveer: door vernieuwing bijdragen aan de medische kennis van morgen.

Visie
De missie van VUmc is vastgesteld in 2005. Logischerwijs is de missie leidraad voor beleidsontwikkeling VUmc en zijn gedrag. Zij sluit nauw aan op de kerntaken en het meerjarenbeleid van VUmc.

VUmc staat voor onderscheidende patiëntenzorg, hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en grensverleggend onderzoek. VUmc komt voort uit een christelijke traditie en koppelt geloof in persoonlijke, integere en respectvolle behandeling van mensen aan gezonde ambitie en fundamentele nieuwsgierigheid.

Visie & ambities
De visie geeft beknopt weer wat VUmc in zijn relevante omgeving waarneemt en wat deze daarin wil realiseren en bereiken, en is dus dynamisch.

VUmc wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg en daarmee aan het welzijn van mensen. Als universitair medisch centrum richt VUmc zich op een vooraanstaande positie in onderwijs en opleiding, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg. VUmc is er voor patiënten, hun naaste(n), verwijzers, studenten, op te leiden professionals en opdrachtgevers van onderzoek.

VUmc wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen; een excellent centrum voor onderwijs en onderzoek, met  onderscheidende patiëntencentra en koploper in patiëntenlogistiek.

VUmc komt voort uit een christelijke traditie waarin menselijke waardigheid en respectvolle behandeling essentieel zijn. VUmc staat voor duurzaamheid en heeft oog voor mens en omgeving.

VUmc biedt een uitdagend en ambitieus denk- en werkklimaat waarin plezier, respect, integriteit en dienstbaarheid voorop staan.

Nieuwe vacatures van VU medisch centrum

VU medisch centrum heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op Arts in Spe Banen.

Impressie VU medisch centrum

Contactgegevens VU medisch centrum

VU medisch centrum

De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
Tel. 0204445635

VU medisch centrum (polikliniek)

De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam
Tel. 0204445635

Route VU medisch centrum

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.