Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Urk maakt minste zorgkosten, Oldambt meeste

  20-04-2018 - In Urk worden gemiddeld de minste zorgkosten gemaakt (1788 euro per persoon) en in Oldambt de meeste (ruim 4500 euro per persoon). Dat blijkt uit cijfers van Vektis Intelligence, dat gegevens over zorgkosten verzamelt en analyseert. Lees het hele artikel »

 • Aios wint prijs met app die SEH-drukte toont

  19-04-2018 - Met de app 2TWNTY4 heeft aios Evelien van Eeten een prijs gewonnen op het symposium ‘Doelmatigheid van zorg’. De app toont de actuele capaciteit op elke SEH, zodat de acute patiënt op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomt. Lees het hele artikel »

 • Niet alle opleidingsplekken huisarts vervuld

  19-04-2018 - De afgelopen jaren zijn de beschikbare 750 opleidingsplekken voor huisartsen niet volledig benut. Na de selectieprocedure blijven er minder kandidaten over dan dat er plekken zijn. Zo werden in het afgelopen jaar 720 plekken vervuld. Lees het hele artikel »

 • (Ont)regel de zorg wil alle zorgverleners meekrijgen

  18-04-2018 - Ontregel mee. Dat is de boodschap van een brede mediacampagne waarmee ledencollectief VvAA alle zorgverleners vanaf deze week probeert te betrekken bij de strijd tegen bureaucratie in de zorg. Lees het hele artikel »

 • Bruins staat achter zelfbereiding door AMC

  18-04-2018 - Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins vindt het een ‘goede zaak’ dat het AMC de magistrale bereiding van het middel CDCA op zich neemt. Volgens hem past het aantal te behandelen patiënten, zo’n vijftig, binnen de voorwaarden die voor magistrale bereiding gelden. Lees het hele artikel »

 • ‘Kabinet te afhankelijk door zorgakkoorden’

  17-04-2018 - Het kabinet moet zijn eigen zorgbeleid bepalen, en zich niet te afhankelijk maken van zorgaanbieders en zorgverzekeraars door het overleg over de inhoud van zorgakkoorden. Dat zegt hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot van Maastricht University in de aanloop naar nieuwe bestuurlijke hoofdlijnenakkoorden. Lees het hele artikel »

 • Robot helpt schedelbasischirurg

  17-04-2018 - Een robot die het uitboren van een gat in de schedelbasis kan uitvoeren. Jordan Bos van de TU Eindhoven ontwierp en bouwde op verzoek van kno-arts en schedelbasischirurg Dirk Kunst van het Radboudumc hier een prototype van. Lees het hele artikel »

 • Griepgolf heerst twee keer zolang als normaal

  17-04-2018 - Het leek er even op dat de griepepidemie in Nederland bijna voorbij was, maar het aantal patiënten met griepachtige verschijnselen is afgelopen week toch weer licht toegenomen. Daarmee duurt de griepepidemie nu al achttien weken, twee keer zo lang als een gemiddelde griepgolf. Lees het hele artikel »

 • Meer lymegevallen in 2017

  16-04-2018 - In 2017 kregen 27 duizend Nederlanders de ziekte van Lyme, blijkt uit een peiling onder huisartsen die het RIVM uitvoerde. Dat betekent een toename ten opzichte van de peiling uit 2014, toen er 25 duizend meldingen waren. In twintig jaar tijd is het aantal ziektegevallen verviervoudigd. Lees het hele artikel »

 • Franse arts wil behandeling staken, moeder smeekt Macron

  16-04-2018 - De jarenlange strijd tussen familieleden van Fransman Vincent Lambert is afgelopen week in een stroomversnelling geraakt. Maandag liet zijn behandelend neuroloog in Reims weten volgens de wens van de echtgenote van Lambert de behandeling te zullen stoppen. De moeder van Lambert daarentegen richtte een smeekbrief aan president Macron om haar zoon te redden. Lees het hele artikel »

 • Australië bezorgd om toename buruli-ulcus

  16-04-2018 - Australische artsen zijn bezorgd om de toename van het aantal gevallen en de ernst van de zogenaamde buruli-ulcera. Ze roepen op tot meer onderzoek, omdat nog steeds niet vaststaat hoe de besmettingen plaatsvinden. Dit schrijven Daniel O’Brien e.a. in Medical Journal of Australia. Lees het hele artikel »

 • Agenten niet vervolgd om dood schizofrene man

  13-04-2018 - Twee politiemensen die in 2016 psychiatrisch patiënt Cyprian Broekhuis doodschoten in Amsterdam, worden definitief niet vervolgd. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelt dat het aannemelijk is dat ze handelden uit noodweer. Justitie was eerder ook tot die conclusie gekomen. De ouders van de 23-jarige man waren daarop naar het hof gestapt om alsnog strafvervolging af te dwingen. Lees het hele artikel »

 • Strenge Nederlandse alcohollimiet blijkt terecht

  13-04-2018 - De kans om vroegtijdig te sterven is het laagste als je minder dan 100 mg alcohol per week nuttigt. Dit concluderen Angela Wood en anderen in The Lancet. De onderzoekers verzamelden gegevens van bijna 600.000 mensen die regelmatig alcohol drinken, via 83 prospectieve studies in 19 landen (waaronder Nederland). Lees het hele artikel »

 • Hulptelefoon psychische klachten roodgloeiend

  13-04-2018 - Nog nooit eerder hebben zoveel mensen met psychische problemen contact gezocht met de landelijke luisterlijn Sensoor als in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal ‘alarmerend snel’ toe. Lees het hele artikel »

 • Ophef bij zorgverzekeraars over tracking-pixels Facebook

  12-04-2018 - Zorgverzekeraars Menzis en ONVZ stoppen onmiddellijk met het gebruik van de zogeheten Facebook-pixel-plug-in, een functie op de website die surfgedrag naar Facebook stuurt. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover door de NOS. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen en zorgverzekeraars sluiten deal voor goedkopere geneesmiddelen

  12-04-2018 - Zo’n zeventig Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars hopen dit jaar nog drie deals met farmaceuten te kunnen sluiten om goedkoper geneesmiddelen te kunnen inkopen. Een eerste overeenkomst was al tot stand gekomen, namelijk voor de geneesmiddelen nilotinib, dasatinib en bosutinib. Lees het hele artikel »

 • Ophef over tracking-pixels Facebook bij zorgverzekeraars

  12-04-2018 - Zorgverzekeraars Menzis en ONVZ stoppen onmiddellijk met het gebruik van de zogeheten Facebook-pixel-plug-in, een functie op de website die surfgedrag naar Facebook stuurt. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover door de NOS. Lees het hele artikel »

 • ‘Promoveren doe je voor opleidingsplek, niet voor onderzoeksfunctie’

  11-04-2018 - Promoveren is nuttig, voor jezelf en voor de maatschappij, want de meeste gepromoveerden krijgen uiteindelijk een baan in hun sector en besteden een groot deel van hun werktijd aan onderzoek. Maar binnen het wetenschapsgebied ‘gezondheid’ verloopt de carrière van gepromoveerden anders. Dit concludeert het Rathenau Instituut na het bestuderen van enquêtegegevens van 16 duizend gepromoveerden, op basis van gegevens afkomstig van het CBS. Lees het hele artikel »

 • Boy Edgar postuum onderscheiden door Yad Vashem

  10-04-2018 - Jazzmuzikant en arts Boy Edgar heeft dinsdag postuum een onderscheiding van het Yad Vashem-instituut gekregen. Onderzoekers van het instituut hebben vastgesteld dat de Amsterdamse arts minstens vijf kinderen aan een onderduikadres heeft geholpen tijdens de bezetting. Lees het hele artikel »

 • Venezolaan valt 11 kilo af en ontbeert zorg

  10-04-2018 - 90 procent van de Venezolaanse bevolking van 30 miljoen mensen leeft in armoede. Inwoners zijn vorig jaar gemiddeld 11 kilo afgevallen, bleek in februari uit onderzoek naar de fysieke gevolgen van de wantoestanden in het olierijke Zuid-Amerikaanse land. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts