Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Grotere kans vroegtijdige dood voor fysiek actieve werknemers

  16-05-2018 - Mensen die voor hun werk fysiek actief zijn hebben een 18% hogere kans om vroegtijdig te overlijden. Dit concluderen onderzoekers van VUmc op basis van hun onderzoek waarbij ze informatie van bijna tweehonderdduizend proefpersonen uit dertien landen hebben gecombineerd. Het artikel is vandaag verschenen in het gerenommeerde vaktijdschrift British Journal of Sports Medicine. Lees het hele artikel »

 • Personeel ziekenhuis Nij Smellinghe ‘in nieuw jasje’ voor lagere CO2 footprint

  16-05-2018 - Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft op dinsdag 8 mei duurzame dienstkleding in gebruik genomen. Hiermee zet het Drachtster ziekenhuis opnieuw een unieke en belangrijke stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als tweede ziekenhuis in Nederland stapt Nij Smellinghe, in samenwerking met industriële wasserij Rentex Floron, over op dienstkleding van duurzaam materiaal. Zo dragen we bij aan het realiseren van een lagere CO2 footprint. Lees het hele artikel »

 • Kempenhaeghe en PSV starten samenwerking en onderzoek op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’

  14-05-2018 - Kempenhaeghe - expertisecentrum op het gebied van epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie in Heeze - en profvoetbalclub PSV hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’ getekend. Lees het hele artikel »

 • MedicijnMonitor 2018: Nederland efficiënt en zuinig met geneesmiddelen

  09-05-2018 - Nederland geeft per jaar 200 euro per inwoner minder uit aan geneesmiddelen in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen. Dit blijkt uit de nieuwe MedicijnMonitor 2018 van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Lees het hele artikel »

 • Kwart kno-jonge klaren heeft geen vaste baan

  30-04-2018 - Een kwart van de jonge klaren bij kno heeft geen vaste aanstelling. Dat blijkt uit een peiling onder kno-artsen die tussen 2013 en 2017 hun specialisatie hebben afgerond. De enquête van jongeklarencommissie Eustachio ging uit naar 112 specialisten; 69 procent van hen reageerde. Lees het hele artikel »

 • Brussel wil vaccinatiecoalitie smeden

  27-04-2018 - Steeds meer Europeanen zijn niet gevaccineerd tegen ziektes als de mazelen, difterie, kinkhoest, tetanus en rodehond, met risico’s voor de volksgezondheid. Om de internationale doelen te halen en zorgen bij burgers weg te nemen, pleit de Europese Commissie voor een vaccinatiecoalitie. Lees het hele artikel »

 • 85 berispingen om neuzen in dossier Barbie

  27-04-2018 - Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft 85 medewerkers een officiële waarschuwing gegeven omdat ze onrechtmatig het dossier hebben bekeken van Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Als ze nog eens de fout ingaan, volgt ontslag op staande voet, heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Aangezien dit voor alle betrokkenen de eerste waarschuwing is, volgen nu geen ontslagen. Lees het hele artikel »

 • ‘Lijfarts en kandidaat-minister zegt bij Trump af’

  26-04-2018 - Ronny Jackson, de persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt volgens de Washington Post toch niet de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Hij was door Trump genomineerd als opvolger van David Shulkin, die eerder het veld moest ruimen. Lees het hele artikel »

 • Britse rechter verbiedt vervoer doodziek kind naar Italië

  26-04-2018 - Het ernstig zieke Britse kind Alfie Evans mag niet in Italië worden behandeld. De ouders van de 23 maanden oude jongen wilden hem laten opnemen in een ziekenhuis in Rome, maar een rechtbank stak daar volgens Britse media in hoger beroep een stokje voor. Lees het hele artikel »

 • Veroordeelde Djalali ‘verkommert’ in cel

  26-04-2018 - Iran laat de ter dood veroordeelde arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali ‘verkommeren’ in zijn cel. Dat zegt zijn oud-collega, de Belgische kinder- en spoedarts Gerlant van Berlaer, die voor Djalali’s vrijheid ijvert. Van Berlaer vreest naar aanleiding van recente foto’s van de sterk vermagerde Djalali voor zijn leven. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  26-04-2018 - De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog en gaat langer duren voordat kindermishandeling verjaart, kondigen ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan. Lees het hele artikel »

 • Bruins berust in beperkte openbaarmaking tuchtmaatregel

  26-04-2018 - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) legt zich erbij neer dat de Tweede Kamer per amendement heeft afgedwongen dat er niet meer verplicht hoeft te worden gepubliceerd over opgelegde lichte tuchtmaatregelen. Wanneer het gewijzigde publicatieregime ingaat, hangt af van het moment waarop de Eerste Kamer met het wetsvoorstel instemt. Lees het hele artikel »

 • Uitgavengroei medische zorg wordt beperkt

  26-04-2018 - De uitgaven aan medisch-specialistische zorg mogen de komende jaren nog maar beperkt groeien, maar de groei van de uitgaven moet per 2022 op nul uitkomen. Dat is opgenomen in een nieuw bestuurlijk hoofdlijnenakkoord voor medisch-specialistische zorg. Lees het hele artikel »

 • ‘Vertrouwen patiënt in zorg iets gedaald’

  24-04-2018 - Vier op de tien patiënten heeft in de afgelopen twee jaar wel eens meegemaakt dat er iets misging in de zorg, meldt Patiëntenfederatie Nederland op basis van eigen onderzoek. Daarbij is het vertrouwen van patiënten in hun zorgverleners gedaald vergeleken met drie jaar geleden, toen hetzelfde onderzoek werd gehouden. Lees het hele artikel »

 • Autopsie van een vetberg

  24-04-2018 - In het riool onder het centrum van Londen bevinden zich meerdere vetbergen, waarin listeria, campylobacter en E.coli zich prima thuis voelen. Voor een Britse documentaire, uitgezonden door Channel 4, is een van de grootste vetbergen ooit – 250 meter lang en 130.000 kilo zwaar – geanalyseerd. Lees het hele artikel »

 • Minder winst voor huisartsen

  23-04-2018 - Huisartsen maakten in 2015 gemiddeld 108.200 euro winst. Dat is iets minder dan het jaar ervoor toen de gemiddelde winst op 113.400 euro uit kwam. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke artsen is flink: mannelijke huisartsen maakten gemiddeld 133.000 euro winst, vrouwen 83.600 euro. Lees het hele artikel »

 • Patiënten waarderen dokter zonder computer hoger

  23-04-2018 - Patiënten waarderen de vaardigheden van een arts hoger als deze niet tegelijkertijd op een computer werkt. Dit blijkt uit onderzoek van Ali Haider e.a. waarover zij verslag doen in JAMA Oncology. Lees het hele artikel »

 • Bruins wil wachttijd BIG-registratie bekorten

  20-04-2018 - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil extra stagiaires en uitzendkrachten inzetten om ervoor te zorgen dat zorgverleners die hun opleiding hebben afgerond, zo snel mogelijk in het BIG-register worden opgenomen en aan de slag kunnen. Dat heeft hij donderdag in de Tweede Kamer gezegd. Lees het hele artikel »

 • ‘Een op drie patiënten ziek na medicijnwissel’

  20-04-2018 - Patiënten die vanwege het inkoopbeleid van zorgverzekeraars moeten overstappen op een medicijn van een ander merk, kampen vaak met onnodige gezondheidsklachten. Dat concluderen veertien patiëntenorganisaties in een gezamenlijk onderzoek onder bijna 2000 patiënten. Lees het hele artikel »

 • ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’

  20-04-2018 - De meeste ouderen gebruiken weinig zorg; slechts een klein deel heeft juist veel zorg nodig. 20 procent van de ouderen gebruikt 80 procent van de zorguitgaven voor ouderen. Bijna de helft (48%) van de totale zorguitgaven gaat naar ouderen. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts