Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • ‘Vertrouwen patiënt in zorg iets gedaald’

  24-04-2018 - Vier op de tien patiënten heeft in de afgelopen twee jaar wel eens meegemaakt dat er iets misging in de zorg, meldt Patiëntenfederatie Nederland op basis van eigen onderzoek. Daarbij is het vertrouwen van patiënten in hun zorgverleners gedaald vergeleken met drie jaar geleden, toen hetzelfde onderzoek werd gehouden. Lees het hele artikel »

 • Autopsie van een vetberg

  24-04-2018 - In het riool onder het centrum van Londen bevinden zich meerdere vetbergen, waarin listeria, campylobacter en E.coli zich prima thuis voelen. Voor een Britse documentaire, uitgezonden door Channel 4, is een van de grootste vetbergen ooit – 250 meter lang en 130.000 kilo zwaar – geanalyseerd. Lees het hele artikel »

 • Minder winst voor huisartsen

  23-04-2018 - Huisartsen maakten in 2015 gemiddeld 108.200 euro winst. Dat is iets minder dan het jaar ervoor toen de gemiddelde winst op 113.400 euro uit kwam. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke artsen is flink: mannelijke huisartsen maakten gemiddeld 133.000 euro winst, vrouwen 83.600 euro. Lees het hele artikel »

 • Patiënten waarderen dokter zonder computer hoger

  23-04-2018 - Patiënten waarderen de vaardigheden van een arts hoger als deze niet tegelijkertijd op een computer werkt. Dit blijkt uit onderzoek van Ali Haider e.a. waarover zij verslag doen in JAMA Oncology. Lees het hele artikel »

 • Bruins wil wachttijd BIG-registratie bekorten

  20-04-2018 - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil extra stagiaires en uitzendkrachten inzetten om ervoor te zorgen dat zorgverleners die hun opleiding hebben afgerond, zo snel mogelijk in het BIG-register worden opgenomen en aan de slag kunnen. Dat heeft hij donderdag in de Tweede Kamer gezegd. Lees het hele artikel »

 • ‘Een op drie patiënten ziek na medicijnwissel’

  20-04-2018 - Patiënten die vanwege het inkoopbeleid van zorgverzekeraars moeten overstappen op een medicijn van een ander merk, kampen vaak met onnodige gezondheidsklachten. Dat concluderen veertien patiëntenorganisaties in een gezamenlijk onderzoek onder bijna 2000 patiënten. Lees het hele artikel »

 • ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’

  20-04-2018 - De meeste ouderen gebruiken weinig zorg; slechts een klein deel heeft juist veel zorg nodig. 20 procent van de ouderen gebruikt 80 procent van de zorguitgaven voor ouderen. Bijna de helft (48%) van de totale zorguitgaven gaat naar ouderen. Lees het hele artikel »

 • KNMG wil commissie voor alternatieve publicatie tuchtmaatregel

  20-04-2018 - De KNMG wil dat een commissie gaat zoeken naar alternatieve vormen voor het publiceren van tuchtmaatregelen. In zo’n commissie zouden beroeps- en patiëntenverenigingen moeten zitten, naast vertegenwoordigers van tuchtcolleges en het ministerie van VWS. Lees het hele artikel »

 • ‘Arts terughoudender bij euthanasie’

  20-04-2018 - Artsen zijn terughoudender geworden bij het uitvoeren van euthanasie. Dat zegt Agnes Wolbert, directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) vandaag in Trouw. Lees het hele artikel »

 • ‘Betamelijkheid bepaalt of privégedrag onder tuchtrecht valt’

  20-04-2018 - Betamelijkheid is het criterium waarmee straks wordt bepaald welke zaken uit de privésfeer onder het tuchtrecht komen te vallen. Dat gaf minister Bruno Bruins aan in een bespreking over een voorgenomen wijziging van de Wet BIG. Lees het hele artikel »

 • Urk maakt minste zorgkosten, Oldambt meeste

  20-04-2018 - In Urk worden gemiddeld de minste zorgkosten gemaakt (1788 euro per persoon) en in Oldambt de meeste (ruim 4500 euro per persoon). Dat blijkt uit cijfers van Vektis Intelligence, dat gegevens over zorgkosten verzamelt en analyseert. Lees het hele artikel »

 • Aios wint prijs met app die SEH-drukte toont

  19-04-2018 - Met de app 2TWNTY4 heeft aios Evelien van Eeten een prijs gewonnen op het symposium ‘Doelmatigheid van zorg’. De app toont de actuele capaciteit op elke SEH, zodat de acute patiënt op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomt. Lees het hele artikel »

 • Niet alle opleidingsplekken huisarts vervuld

  19-04-2018 - De afgelopen jaren zijn de beschikbare 750 opleidingsplekken voor huisartsen niet volledig benut. Na de selectieprocedure blijven er minder kandidaten over dan dat er plekken zijn. Zo werden in het afgelopen jaar 720 plekken vervuld. Lees het hele artikel »

 • (Ont)regel de zorg wil alle zorgverleners meekrijgen

  18-04-2018 - Ontregel mee. Dat is de boodschap van een brede mediacampagne waarmee ledencollectief VvAA alle zorgverleners vanaf deze week probeert te betrekken bij de strijd tegen bureaucratie in de zorg. Lees het hele artikel »

 • Bruins staat achter zelfbereiding door AMC

  18-04-2018 - Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins vindt het een ‘goede zaak’ dat het AMC de magistrale bereiding van het middel CDCA op zich neemt. Volgens hem past het aantal te behandelen patiënten, zo’n vijftig, binnen de voorwaarden die voor magistrale bereiding gelden. Lees het hele artikel »

 • ‘Kabinet te afhankelijk door zorgakkoorden’

  17-04-2018 - Het kabinet moet zijn eigen zorgbeleid bepalen, en zich niet te afhankelijk maken van zorgaanbieders en zorgverzekeraars door het overleg over de inhoud van zorgakkoorden. Dat zegt hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot van Maastricht University in de aanloop naar nieuwe bestuurlijke hoofdlijnenakkoorden. Lees het hele artikel »

 • Robot helpt schedelbasischirurg

  17-04-2018 - Een robot die het uitboren van een gat in de schedelbasis kan uitvoeren. Jordan Bos van de TU Eindhoven ontwierp en bouwde op verzoek van kno-arts en schedelbasischirurg Dirk Kunst van het Radboudumc hier een prototype van. Lees het hele artikel »

 • Griepgolf heerst twee keer zolang als normaal

  17-04-2018 - Het leek er even op dat de griepepidemie in Nederland bijna voorbij was, maar het aantal patiënten met griepachtige verschijnselen is afgelopen week toch weer licht toegenomen. Daarmee duurt de griepepidemie nu al achttien weken, twee keer zo lang als een gemiddelde griepgolf. Lees het hele artikel »

 • Meer lymegevallen in 2017

  16-04-2018 - In 2017 kregen 27 duizend Nederlanders de ziekte van Lyme, blijkt uit een peiling onder huisartsen die het RIVM uitvoerde. Dat betekent een toename ten opzichte van de peiling uit 2014, toen er 25 duizend meldingen waren. In twintig jaar tijd is het aantal ziektegevallen verviervoudigd. Lees het hele artikel »

 • Franse arts wil behandeling staken, moeder smeekt Macron

  16-04-2018 - De jarenlange strijd tussen familieleden van Fransman Vincent Lambert is afgelopen week in een stroomversnelling geraakt. Maandag liet zijn behandelend neuroloog in Reims weten volgens de wens van de echtgenote van Lambert de behandeling te zullen stoppen. De moeder van Lambert daarentegen richtte een smeekbrief aan president Macron om haar zoon te redden. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts