Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • WMA vraagt om vrijlating arts met doodstraf

  13-11-2017 - De World Medical Association (WMA) heeft de Iraanse autoriteiten gevraagd de doodstraf in te trekken die is opgelegd aan arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali, en hem onmiddellijk vrij te laten. Het is nog onbekend wanneer het hoger beroep tegen de strafeis dient. Lees het hele artikel »

 • Medicinale cannabis niet in basispakket

  13-11-2017 - Medicinale cannabis zal niet worden opgenomen in het basispakket, als het aan het Zorginstituut ligt. Er is te weinig bewijs dat de cannabis daadwerkelijk effectief is bij ziektebeelden als chronische pijn, slaapstoornissen, en misselijkheid en duizeligheid door chemotherapie, zo schrijft het Zorginstituut aan minister Bruins van Medische Zorg. Lees het hele artikel »

 • CASA-abortuskliniek failliet verklaard

  10-11-2017 - De landelijk opererende abortusorganisatie CASA Klinieken is failliet verklaard, zo heeft de curator Marc Udink donderdag bekendgemaakt. Hij verwacht dat de gehele organisatie een doorstart kan maken en dat slechts enkele van de in totaal ongeveer honderd voltijdbanen (fte) verdwijnen. Lees het hele artikel »

 • Schoppen tegen hoofd jonge vechtsporter mag niet meer

  09-11-2017 - Jonge vechtsporters mogen vanaf volgend jaar elkaar niet meer naar het hoofd trappen of stoten. Vanaf januari geldt dit verbod voor vechtsporters tot 16 jaar, vanaf 2020 voor alle minderjarigen. Uit onderzoek blijkt dat veelvuldig stoten tegen het hoofd tot hersenschade kan leiden. De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft daarom tot deze maatregel besloten. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts