Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Handtekeningenactie tegen euthanasie in de psychiatrie

  17-11-2017 - De psychiaters Bram Bakker en Esther van Fenema zijn deze week een actie gestart om handtekeningen te verzamelen van psychiaters die ook ‘bezorgd zijn over het huidige euthanasiebeleid’. Lees het hele artikel »

 • Landelijke campagne geeft antwoord op zorgvragen

  17-11-2017 - Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed. Lees het hele artikel »

 • Blauwe badge voor co’s AMC

  16-11-2017 - Om hun aparte opleidingspositie te verduidelijken, lopen coassistenten in het AMC vanaf deze maand met een personeelsbadge in een blauw hoesje. Doel is voor patiënten inzichtelijk te maken wie al wel en wie nog geen artsexamen heeft afgelegd. Lees het hele artikel »

 • Buikpatiënt blijft thuis om gebrek toiletten

  16-11-2017 - Een gebrek aan openbare toiletten weerhoudt één op de vier buikpatiënten ervan om regelmatig de deur uit te gaan, blijkt uit onderzoek in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Lees het hele artikel »

 • Ggz: minder regelgekte en meer zorg

  16-11-2017 - Onder het motto: ‘Minder regelgekte, meer zorg’ start GGZ Nederland een campagne die ervoor moet zorgen dat de administratieve rompslomp in de sector vermindert. Inzet is het aantal regels te halveren en de tienduizenden mensen met psychische problemen de juiste zorg te geven. Lees het hele artikel »

 • Ruim 70 procent Nederlanders kreeg in 2016 een recept

  16-11-2017 - Vorig jaar kreeg 71 procent van de Nederlanders ministens één geneesmiddelvoorschrift. Lees het hele artikel »

 • ‘Stop nu met AD Ziekenhuis Top 100’

  15-11-2017 - Het Algemeen Dagblad moet stoppen met de Ziekenhuis Top 100. Dat bepleiten Armand Girbes, hoogleraar intensivecaregeneeskunde aan het VUmc en gezondheidswetenschapper en zelfstandig adviseur Luc Pluijmen in een opiniestuk op de journalistieke website Villamedia. Lees het hele artikel »

 • Opleiding tot psychiater lastiger voor allochtone aios

  14-11-2017 - De kans dat een aios psychiatrie met een migratieachtergrond de opleiding voortijdig verlaat bijna vier keer groter dan bij een opleidingsgenoot met een autochtone achtergrond. Bij allochtone aiossen psychiatrie zijn problemen met cultuur, taal en communicatie iets vaker reden om te stoppen. Lees het hele artikel »

 • Slavin tegen onvruchtbaarheid

  14-11-2017 - Al vierduizend jaar geleden werd de diagnose onvruchtbaarheid gesteld. Dat blijkt uit het spijkerschrift op een kleitablet uit de Assyrische tijd, die in 1925 samen met meer dan duizend andere kleitabletten werd gevonden in Kültepe. Lees het hele artikel »

 • 121 duizend sporters in ziekenhuis met blessure

  14-11-2017 - Circa 121 duizend mensen hebben zich vorig jaar met een sportblessure gemeld bij de Spoedeisende Hulp. Dat blijkt uit cijfers van kenniscentrum VeiligheidNL. De meest behandelde kwetsuren (35.800) ontstonden op het voetbalveld. Lees het hele artikel »

 • WMA vraagt om vrijlating arts met doodstraf

  13-11-2017 - De World Medical Association (WMA) heeft de Iraanse autoriteiten gevraagd de doodstraf in te trekken die is opgelegd aan arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali, en hem onmiddellijk vrij te laten. Het is nog onbekend wanneer het hoger beroep tegen de strafeis dient. Lees het hele artikel »

 • Medicinale cannabis niet in basispakket

  13-11-2017 - Medicinale cannabis zal niet worden opgenomen in het basispakket, als het aan het Zorginstituut ligt. Er is te weinig bewijs dat de cannabis daadwerkelijk effectief is bij ziektebeelden als chronische pijn, slaapstoornissen, en misselijkheid en duizeligheid door chemotherapie, zo schrijft het Zorginstituut aan minister Bruins van Medische Zorg. Lees het hele artikel »

 • CASA-abortuskliniek failliet verklaard

  10-11-2017 - De landelijk opererende abortusorganisatie CASA Klinieken is failliet verklaard, zo heeft de curator Marc Udink donderdag bekendgemaakt. Hij verwacht dat de gehele organisatie een doorstart kan maken en dat slechts enkele van de in totaal ongeveer honderd voltijdbanen (fte) verdwijnen. Lees het hele artikel »

 • Schoppen tegen hoofd jonge vechtsporter mag niet meer

  09-11-2017 - Jonge vechtsporters mogen vanaf volgend jaar elkaar niet meer naar het hoofd trappen of stoten. Vanaf januari geldt dit verbod voor vechtsporters tot 16 jaar, vanaf 2020 voor alle minderjarigen. Uit onderzoek blijkt dat veelvuldig stoten tegen het hoofd tot hersenschade kan leiden. De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft daarom tot deze maatregel besloten. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts