Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Nominaties Nationale HR Zorg Award bekend

  29-08-2018 - De jury van de Nationale HR Zorg Award heeft vijf zorgorganisaties genomineerd: St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Amsterdam UMC, locatie AMC, ziekenhuis Nij Smellinghe, Pluryn en ziekenhuis Gelderse Vallei. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan werkplezier in de zorg. De winnaar wordt op 25 september bekend gemaakt. Lees het hele artikel »

 • Wet aangepast: ‘Nieuwe beroepen’ in de zorg nemen definitief taken over van arts

  22-08-2018 - Na een succesvol experiment wordt per 1 september de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) definitief aangepast en mogen verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) zelfstandig bepaalde handelingen uitvoeren. Hiermee nemen zij taken over van artsen. Omdat voor patiënten niet altijd helder is wie verantwoordelijk is voor hun zorg presenteert minister De Jonge (VWS) op 27 augustus een nieuwe website om de functie en positie van de PA en VS aan patiënten duidelijk te maken: patient.zorgmasters.nl. Lees het hele artikel »

 • Gezond langer doorwerken vraagt om maatwerk

  27-06-2018 - Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om langer door te werken. Op hogere leeftijd neemt de kans op gezondheidsproblemen toe en een slechte gezondheid verlaagt de inzetbaarheid van mensen. Maatregelen die werkenden ondersteunen in langer doorwerken hebben kleine gunstige effecten. De Gezondheidsraad ziet nog ruimte voor het ontwikkelen van effectievere maatregelen. Daarnaast zou onderzocht kunnen worden of meer flexibele vormen van pensionering beter passen bij de grote diversiteit in gezondheid op hogere leeftijd. Dat schrijft de Gezondheidsraad aan de minister van SZW. Lees het hele artikel »

 • Uniek pakket maatregelen tegen schadelijke effecten nachtdienst

  15-06-2018 - Mensen die in de nachtdienst werken, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en slaapstoornissen. Een rapport van de gezondheidsraad aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte daar in oktober 2017 melding van. De Intensive Care (IC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft om die reden een uniek pakket aan maatregelen geïntroduceerd om de schadelijke effecten van de nachtdienst tegen te gaan. Er zijn op de afdeling onder meer oranje en blauwe brillen, gezonde voeding en een energypod voor powernaps gekomen. Lees het hele artikel »

 • Bijna 800 bezoekers tijdens banenmarkt en open dag Adrz

  05-06-2018 - Afgelopen zaterdag bezochten bijna 800 geïnteresseerden de banenmarkt in Goes en de open dag in Vlissingen van Adrz. Op beide locaties verliep de dag voorspoedig. Lees het hele artikel »

 • Adrz opent deuren tijdens banenmarkt en open dag

  28-05-2018 - Zaterdag 2 juni 2018 organiseert Adrz een banenmarkt in Goes en een open dag in Vlissingen. Op beide locaties kunnen geïnteresseerden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen. Lees het hele artikel »

 • Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2018 geopend - Wie heeft het beste project voor meer werkplezier?

  28-05-2018 - De inschrijving voor de Nationale HR Zorg Award 2018 is gestart! Vorig jaar vond de succesvolle lancering van de award plaats. Vele inspirerende projecten om werkplezier te vergroten werden met de award in het zonnetje gezet ter inspiratie van zorgorganisaties in de diverse branches. Iedereen werkzaam in of voor de zorg kan tot uiterlijk 13 augustus een project indienen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Lees het hele artikel »

 • Grotere kans vroegtijdige dood voor fysiek actieve werknemers

  16-05-2018 - Mensen die voor hun werk fysiek actief zijn hebben een 18% hogere kans om vroegtijdig te overlijden. Dit concluderen onderzoekers van VUmc op basis van hun onderzoek waarbij ze informatie van bijna tweehonderdduizend proefpersonen uit dertien landen hebben gecombineerd. Het artikel is vandaag verschenen in het gerenommeerde vaktijdschrift British Journal of Sports Medicine. Lees het hele artikel »

 • Personeel ziekenhuis Nij Smellinghe ‘in nieuw jasje’ voor lagere CO2 footprint

  16-05-2018 - Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft op dinsdag 8 mei duurzame dienstkleding in gebruik genomen. Hiermee zet het Drachtster ziekenhuis opnieuw een unieke en belangrijke stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als tweede ziekenhuis in Nederland stapt Nij Smellinghe, in samenwerking met industriële wasserij Rentex Floron, over op dienstkleding van duurzaam materiaal. Zo dragen we bij aan het realiseren van een lagere CO2 footprint. Lees het hele artikel »

 • Kempenhaeghe en PSV starten samenwerking en onderzoek op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’

  14-05-2018 - Kempenhaeghe - expertisecentrum op het gebied van epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie in Heeze - en profvoetbalclub PSV hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’ getekend. Lees het hele artikel »

 • MedicijnMonitor 2018: Nederland efficiënt en zuinig met geneesmiddelen

  09-05-2018 - Nederland geeft per jaar 200 euro per inwoner minder uit aan geneesmiddelen in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen. Dit blijkt uit de nieuwe MedicijnMonitor 2018 van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Lees het hele artikel »

 • Kwart kno-jonge klaren heeft geen vaste baan

  30-04-2018 - Een kwart van de jonge klaren bij kno heeft geen vaste aanstelling. Dat blijkt uit een peiling onder kno-artsen die tussen 2013 en 2017 hun specialisatie hebben afgerond. De enquête van jongeklarencommissie Eustachio ging uit naar 112 specialisten; 69 procent van hen reageerde. Lees het hele artikel »

 • Brussel wil vaccinatiecoalitie smeden

  27-04-2018 - Steeds meer Europeanen zijn niet gevaccineerd tegen ziektes als de mazelen, difterie, kinkhoest, tetanus en rodehond, met risico’s voor de volksgezondheid. Om de internationale doelen te halen en zorgen bij burgers weg te nemen, pleit de Europese Commissie voor een vaccinatiecoalitie. Lees het hele artikel »

 • 85 berispingen om neuzen in dossier Barbie

  27-04-2018 - Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft 85 medewerkers een officiële waarschuwing gegeven omdat ze onrechtmatig het dossier hebben bekeken van Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Als ze nog eens de fout ingaan, volgt ontslag op staande voet, heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Aangezien dit voor alle betrokkenen de eerste waarschuwing is, volgen nu geen ontslagen. Lees het hele artikel »

 • ‘Lijfarts en kandidaat-minister zegt bij Trump af’

  26-04-2018 - Ronny Jackson, de persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt volgens de Washington Post toch niet de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Hij was door Trump genomineerd als opvolger van David Shulkin, die eerder het veld moest ruimen. Lees het hele artikel »

 • Britse rechter verbiedt vervoer doodziek kind naar Italië

  26-04-2018 - Het ernstig zieke Britse kind Alfie Evans mag niet in Italië worden behandeld. De ouders van de 23 maanden oude jongen wilden hem laten opnemen in een ziekenhuis in Rome, maar een rechtbank stak daar volgens Britse media in hoger beroep een stokje voor. Lees het hele artikel »

 • Veroordeelde Djalali ‘verkommert’ in cel

  26-04-2018 - Iran laat de ter dood veroordeelde arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali ‘verkommeren’ in zijn cel. Dat zegt zijn oud-collega, de Belgische kinder- en spoedarts Gerlant van Berlaer, die voor Djalali’s vrijheid ijvert. Van Berlaer vreest naar aanleiding van recente foto’s van de sterk vermagerde Djalali voor zijn leven. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  26-04-2018 - De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog en gaat langer duren voordat kindermishandeling verjaart, kondigen ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan. Lees het hele artikel »

 • Bruins berust in beperkte openbaarmaking tuchtmaatregel

  26-04-2018 - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) legt zich erbij neer dat de Tweede Kamer per amendement heeft afgedwongen dat er niet meer verplicht hoeft te worden gepubliceerd over opgelegde lichte tuchtmaatregelen. Wanneer het gewijzigde publicatieregime ingaat, hangt af van het moment waarop de Eerste Kamer met het wetsvoorstel instemt. Lees het hele artikel »

 • Uitgavengroei medische zorg wordt beperkt

  26-04-2018 - De uitgaven aan medisch-specialistische zorg mogen de komende jaren nog maar beperkt groeien, maar de groei van de uitgaven moet per 2022 op nul uitkomen. Dat is opgenomen in een nieuw bestuurlijk hoofdlijnenakkoord voor medisch-specialistische zorg. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts