Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Arts in Spe Banen ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Ter dood veroordeelde arts wil zich verweren

  19-12-2017 - De ter dood veroordeelde arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali roept de voorzitter van het Iraanse hooggerechtshof op hem een eerlijke kans te geven zijn onschuld te bewijzen. Dat doet Djalali nadat dit weekeinde een video op de Iraanse televisie is vertoond, waarin hij de beschuldigingen aan zijn adres lijkt toe te geven. Lees het hele artikel »

 • VGZ hoeft Lyme-behandeling door Belgische arts niet te betalen

  19-12-2017 - Verzekeraar VGZ hoeft de behandeling van een patiënt met de ziekte van Lyme door een Belgische arts niet te vergoeden. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag in een bodemprocedure bepaald. Lees het hele artikel »

 • Taken dwangzorg-arts mogen ook door anderen uitgevoerd

  19-12-2017 - Niet alleen artsen, maar ook gz-psychologen of orthopedagogen mogen beslissen over het toepassen van verplichte zorg binnen instellingen voor langdurige zorg. Dat wil minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid regelen in een aanvullende wet op drie wetten rond dwangzorg. Lees het hele artikel »

 • Verzekeringsartsen stappen uit overleg met UWV

  18-12-2017 - De Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en vakvereniging voor UWV-verzekeringsartsen Novag zijn uit het overleg met het UWV gestapt over een oplossing voor het tekort aan verzekeringsartsen bij de uitkeringsinstantie. De artsenorganisaties zijn niet blij met de manier waarop informatie over het nog prille overleg naar buiten is gebracht. Lees het hele artikel »

 • ‘Bedrijfsarts moet richtlijn nachtwerk hebben’

  18-12-2017 - Bedrijfsartsen moeten een richtlijn opstellen over nachtwerk. Dat wil staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, naar aanleiding van een rapport van de Gezondheidsraad over de gezondheidseffecten van nachtwerk. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil verkoop lachgas begrenzen

  18-12-2017 - Het kabinet wil de verkoop van lachgas aan minderjarigen begrenzen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) denken aan ‘vrijwillig beperkende maatregelen’ zoals een leeftijdsgrens of een maximale hoeveelheid patronen per transactie in winkels. Lees het hele artikel »

 • De Jonge (VWS) zoekt naar andere woonvorm ouderen

  15-12-2017 - Minister van VWS Hugo de Jonge wil kijken welke tussenvormen voor wonen er zijn voor mensen die niet naar een verpleeghuis kunnen, maar moeite hebben met thuis blijven wonen. In verpleeghuizen komen er komende jaar in ieder geval gemiddeld vijf extra medewerkers bij, rekende hij donderdag aan de Tweede Kamer voor. Lees het hele artikel »

 • Artsen in verzet tegen bureaucratische drempel voor doorverwijzen

  15-12-2017 - De Huisartsenkring Amsterdam/Almere (HKA) heeft zich met succes verzet tegen een voornemen van de gemeente Amsterdam dat tornde aan het verwijsrecht van huisartsen. Huisartsen zouden voor kinderen met complexe problemen eerst een ‘perspectiefplan’ moeten opstellen voordat zij een kind naar specialistische hulp mochten doorverwijzen. Jeugdartsen en psychiaters in Amsterdam krijgen mogelijk nog wel met deze restrictie te maken. Lees het hele artikel »

 • Eis: psychiatrisch ziekenhuis voor zuurgooier

  15-12-2017 - De man die op 4 mei in het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel het bijtende perazijnzuur rondsprenkelde in het magazijn, deed dat uit woede over pesterijen van collega’s. Hij zei dat vrijdag tegen de rechtbank in Rotterdam, waar hij terechtstaat voor poging tot moord of doodslag, mishandeling en vernieling. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen bekijken kosten vuurwerkletsel

  15-12-2017 - Twaalf ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland willen deze jaarwisseling in kaart brengen wat de medische en maatschappelijke kosten van vuurwerkletsel zijn. Het is bedoeld als aanvulling op de jaarlijkse inventarisatie van vuurwerkletsel door verschillende artsenverenigingen. Lees het hele artikel »

 • LHV blij met toezegging Bruins

  15-12-2017 - De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is blij met de toezegging van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om de meerjarenakkoorden een meer verplichtend karakter te geven. Lees het hele artikel »

 • Levi in Domus Medica Lezing: Subspecialisatie kan leiden tot kokervisie

  15-12-2017 - Alleen artsen die de hele patiënt in ogenschouw blijven nemen, zouden zich moeten subspecialiseren en zo kokervisie voorkomen. Zo kan de patiënt profiteren van de razendsnelle vooruitgang in de biomedische kennis. Dat zei hoogleraar interne geneeskunde en CEO van University College London Hospitals Marcel Levi vandaag in de eerste Domus Medica Lezing in Utrecht. Met deze lezing wordt de lange traditie van KNMG-voorzittersredes nieuw leven ingeblazen. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil rol huisarts bij voorkomen herhaalabortus

  14-12-2017 - Huisartsen moeten een meer actieve rol spelen bij het voorkómen van herhaalde abortussen. Dat zegt minister van VWS Hugo de Jonge die met huisartsen in gesprek wil over de invulling van hun rol hierbij. Lees het hele artikel »

 • Verkoop cannabisolie met 60 procent gestegen

  13-12-2017 - De verkoop van medicinale cannabisolie in openbare apotheken is dit jaar naar verwachting met 60 procent toegenomen. De verkoop van andere medicinale cannabisproducten neemt juist af. Lees het hele artikel »

 • 'Meer forensisch artsen voor kindermishandeling nodig'

  13-12-2017 - Er moeten meer artsen komen die zijn gespecialiseerd in het herkennen van letsel bij mishandelde of misbruikte kinderen. Dat vindt D66, die vroeg of minister voor Medische Zorg Bruno Bruins hier iets voor kan regelen. GroenLinks wil dat jeugdartsen dusdanig worden opgeleid dat zij postnatale depressie bij jonge moeders beter herkennen. Lees het hele artikel »

 • Bruins weert verbod op implantaat zonder code

  12-12-2017 - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is tegen een verbod op het toepassen van implantaten zonder uniforme identificatiecode. De Tweede Kamer had per amendement zo’n verbod willen instellen, maar Bruins voert dat niet door. Lees het hele artikel »

 • Explosie verwoest voorpui huisartsenpraktijk

  12-12-2017 - Het pand van een huisartsenpraktijk in Veldhoven heeft maandagavond flinke schade opgelopen door een explosie. Er raakte niemand gewond. Lees het hele artikel »

 • Minder pijn door livemuziek

  12-12-2017 - Conservatoriumstudenten spelen muziek voor patiënten op de chirurgische verpleegafdelingen van het UMCG. Lees het hele artikel »

 • Met muziek minder pijn

  11-12-2017 - Patiënten die herstellen van een operatie ervaren minder pijn wanneer ze hebben geluisterd naar live muziek. Een onderzoek op drie chirurgische verpleegafdelingen van het UMCG in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen toont dit aan. Ook drie uur na het luisteren naar de muziek is de pijn nog altijd minder. Lees het hele artikel »

 • ‘Bedrog door advocaat arts rampengeneeskunde’

  11-12-2017 - De advocaat van de ter doodstraf veroordeelde arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali heeft hem bedrogen. Dat stellen betrokkenen, die nu vrezen dat de doodstraf elk moment kan worden uitgevoerd. Amnesty International houdt donderdag een demonstratie bij de Iraanse ambassade in Brussel om te protesteren tegen de rechtsgang in Djalali’s proces. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts